Wat is een Facebook
Pixel?

Mika op trap

Mika Karthe

Leestijd - 5 min

Share on facebook
Share on email
Share on linkedin
Share on whatsapp

Een Facebook Pixel is een deel van een code welke je gratis op je website kunt plaatsen. Met dit stukje code ben je in de gelegenheid om meer te weten te komen over de doelgroep van jouw bedrijf. Denk hierbij aan leads welke opzoek zijn naar kozijnen of zonnepanelen. Door de Facebook Pixel goed te configureren, krijg je de mogelijkheid om meer te weten te komen over jouw doelgroep. 

Na het plaatsen van de Facebook Pixel op je website, moet de Pixel natuurlijk wel gevuld worden met data zoals websiteverkeer. Dit is belangrijk, omdat de Facebook Pixel anders geen data van leads voor bijvoorbeeld waterontharders in kaart kan brengen. De Facebook Pixel toont de onderstaande gegevens voor jouw bedrijf;

  • Websiteverkeer;
  • Doelgroep op jouw website;
  • Duur van websitebezoek;
  • Interesse van de bezoeker;
  • Klikgedrag van de bezoekers.

Op basis van deze beschikbare data kun je de websitebezoekers van jouw duurzame bedrijf remarketen. Dit betekent dat je jouw websitebezoekers, die in eerste instantie niks van je hebben gekocht, een advertentie kunt laten zien. Een remarketing advertentie houdt in dat de advertentie wordt weergegeven op basis van voorgaande websitebezoeken, om zo verkoop te stimuleren. Zo kan er bijvoorbeeld een tekst worden weergegeven met: ‘Keuze voor zonnepanelen al gemaakt?’. De consument is al bekend met jouw isolatie- of installatiebedrijf én daarom sneller geneigd om alsnog over te gaan tot aankoop. We kopen sneller van mensen die we vertrouwen en herkennen. Hiermee stijgt je lead in kwalitatieve waarde.

Ook moet een consument vaker worden herinnerd aan een merk alvorens hij of zij overgaat tot aankoop van een product of dienst. Gemiddeld is dit zeven keer. Een herinnering van een product dat de consument al heeft bekeken is extra sterk. Er wordt namelijk op het emotionele aspect van de consument ingespeeld. Met een goede, wellicht aangescherpte prijs, is de consument gemakkelijker te beïnvloeden. Dit gaat leiden tot meer verkoop van bijvoorbeeld zonnepanelen voor jouw duurzame bedrijf.

“Retargeting is een erg goede manier om jouw website bezoekers die je website hebben bezocht, maar niks hebben gekocht terug te sturen naar jouw website om alsnog jouw dienst of product te kopen.”

Door het gebruik van de Facebook Pixel word je voorzien van waardevolle data. Deze data kan je voor jouw bedrijf in de duurzame woningsector gebruiken om nieuwe doelgroepen te creëren. Dit kan op drie verschillende manieren;

Aangepaste doelgroep
Hierbij kan er een doelgroep worden aangemaakt op basis van jouw websiteverkeer. Er wordt een lijst van potentiële klanten gemaakt die de website van jouw duurzame installatie- en isolatiebedrijf heeft bezocht. Deze mensen kunnen via een Facebook-advertentie weer benaderd worden. Dit wordt ook wel ‘remarketing’ genoemd. Er kan ook een klantenbestand, een lijst op basis van app-activiteit én een lijst op basis van betrokkenheid op Facebook worden toegevoegd. Zo krijg je met jouw duurzame onderneming meer inzicht in de relevante gegevens van jouw doelgroep, om deze groep effectief te benaderen.

Vergelijkbare doelgroep
Met een vergelijkbare doelgroep kan er een relevante groep worden aangemaakt op basis van interesses van de huidige websitebezoekers, die worden gemeten via de Facebook Pixel. Het zoekgedrag van deze potentiële doelgroep is identiek aan het online zoekgedrag van de huidige bezoekers van jouw bedrijf in het verduurzamen van woningen. Dit worden ook wel potentiële klanten genoemd. 

Opgeslagen doelgroep
Hierbij kan er een doelgroep worden gecreëerd voor jouw advertentie namens je bedrijf in de duurzame woningbranche. Op basis van de vergelijkbare- en aangepaste doelgroep wordt gefilterd op locatie, leeftijd, demografische gegevens, gedrag en interesses. Het genereren van klanten voor bijvoorbeeld je zonnepanelenbedrijf wordt hiermee vergroot.

Voordelen van de Facebook Pixel op een rij.

  1. Websitebezoekers kunnen opnieuw benaderd worden via Facebook en Instagram;
  2. Je kan nieuwe klanten vinden via vergelijkbare doelgroepen;
  3. Conversie uit Facebook kan gemakkelijk worden bijgehouden;
  4. De Facebook Pixel verzamelt veel waardevolle informatie.
Connect By Media raadt jouw bedrijf in de duurzame woningsector aan om de Facebook Pixel direct op je website te plaatsen, als je dit nog niet hebt gedaan. Op die manier heb je de benodigde data al verzameld. Deze data kun je in de toekomst gebruiken als je een succesvolle advertentiecampagne op wil zetten om leads te genereren voor je duurzame installatie- en isolatiebedrijf!
 
Hulp nodig bij de installatie van de pixel? 

Klik hier om hulp te krijgen.

Dit artikel delen?

Share on facebook
Share on email
Share on linkedin
Share on whatsapp