Wat is een Facebook
Pixel?

Mika op trap

Mika Karthe

Leestijd - 5 min

Share on facebook
Share on email
Share on linkedin
Share on whatsapp

Een Facebook Pixel is een stukje code dat je gratis op je website kunt plaatsen. Met dit stukje code ben je in de gelegenheid om meer te weten te komen over jouw doelgroep. Door de Facebook Pixel goed te configureren krijg je de mogelijkheid om meer te weten te komen over jouw specifieke doelgroep.

Na het plaatsen van de Facebook Pixel op je website moet de Pixel natuurlijk wel gevuld worden met data (websiteverkeer). Dit is erg belangrijk anders kan de Facebook Pixel geen data in kaart brengen. Wat de Facebook pixel allemaal in kaart kan brengen zijn de volgende punten:

  • Websiteverkeer;
  • Welke doelgroep bevindt zich op jouw website;
  • Hoelang de bezoeker zich op jouw website bevindt;
  • Wat de bezoeker interessant vindt;
  • Klikgedrag van de bezoekers.

Op basis van deze data kun je jouw websitebezoekers remarketen. Dit betekent dat je jouw websitebezoekers die in eerste instantie niks van je hebben gekocht een terugkerende advertentie kunt laten zien om alsnog een product of dienst van je af te nemen. Remarketing advertenties zijn de sterkste advertenties die ingezet kunnen worden. De consument is al bekend met jou als aanbieder en daarom sneller geneigd om alsnog over te gaan tot aankoop. We kopen sneller van mensen die we vertrouwen.

Ook moet een consument vaker worden herinnerd aan een merk alvorens hij of zij overgaat tot aankoop, gemiddeld is dit 7 keer. Een herinnering van een product dat de consument al heeft bekeken is extra sterk, er wordt namelijk op het emotionele aspect ingespeeld. Met een goede, wellicht aangescherpte prijs is de consument gemakkelijker te beïnvloeden.

“Retargeting is een erg goede manier om jouw website bezoekers die je website hebben bezocht, maar niks hebben gekocht terug te sturen naar jouw website om alsnog jouw dienst of product te kopen.”

Door het gebruik van de Facebook Pixel word je voorzien van waardevolle data. Deze kan je gebruiken om nieuwe doelgroepen te creëren, dat kan je op de volgende 3 manieren doen:

Aangepaste doelgroep
Hierbij kan er een doelgroep worden aangemaakt op basis van het websiteverkeer. Er wordt een lijst van mensen gemaakt die jouw website hebben bezocht. Deze mensen kunnen via een Facebook-advertentie weer benaderd worden, dit wordt ook wel remarketing genoemd. Er kan ook een klantenbestand, een lijst op basis van app-activiteit en een lijst op basis van betrokkenheid op Facebook worden toegevoegd.

Vergelijkbare doelgroep
Bij de vergelijkbare doelgroep kan er een doelgroep aangemaakt worden met nieuwe klanten. Op basis van interesses van de huidige websitebezoekers, die worden gemeten via de Facebook pixel, kan er een doelgroep worden aangemaakt met nieuwe potentiële klanten.

Opgeslagen doelgroep
Bij de opgeslagen doelgroep kan een doelgroep worden gecreëerd voor jouw advertentie op basis van de vergelijkbare en aangepaste doelgroep. Hierbij kan weer verder worden gefilterd op locatie, leeftijd, demografische gegevens, gedrag en interesses.

Voordelen van de Facebook Pixel op een rij.

  1. Websitebezoekers kunnen opnieuw benaderd worden via Facebook en Instagram;
  2. Je kan nieuwe klanten vinden via de vergelijkbare doelgroep;
  3. Conversie uit Facebook kan worden bijgehouden;
  4. De Facebook Pixel verzamelt enorm waardevolle informatie.
 
Ik raad je aan om de Facebook Pixel direct op je website te plaatsen als je dit nog niet hebt gedaan. Op die manier heb je de benodigde data al verzameld voor wanneer je in de toekomst een succesvolle advertentiecampagne op wil zetten voor jouw organisatie!
 
Hulp nodig bij de installatie van de pixel? 


Klik hier om hulp te krijgen.

Dit artikel delen?

Share on facebook
Share on email
Share on linkedin
Share on whatsapp