Verlaten websitebezoekers terughalen.

Mika op trap

Mika Karthe

Leestijd - 5 minuten

Share on facebook
Share on email
Share on linkedin
Share on whatsapp

Het gebeurt maar al te vaak: bezoekers die je website bezoeken, even rondkijken en daarna de website verlaten om nooit meer terug te keren. Zonde! Gemiste kansen noemen we dat. We hoeven jou niet te vertellen dat deze bezoekers waardevol kunnen zijn, ze hebben namelijk al interesse in jouw producten of diensten getoond door naar de website te komen. Of ze wel of niet hebben geconverteerd is hier niet aan de orde, er was interesse. Websites waar we niets mee hebben bezoeken we namelijk niet.

“Reclame laten zien aan mensen die je website eerder hebben bezocht kan in veel gevallen succesvol zijn. We noemen dit retargeting.”

Nu kan je bij de pakken neer gaan zitten en balen dat ze weg zijn, of je onderneemt actie. En dat laatste is gemakkelijker dan jij denkt, door de cookies. Iedere bezoeker laat namelijk een soort kruimelspoor achter waardoor deze redelijk gemakkelijk op te sporen zijn. Reclame laten zien aan mensen die je website eerder hebben bezocht kan in veel gevallen succesvol zijn. We noemen dit retargeting. 

Wat is retargeting?
Er is een kans dat je er ooit van hebt gehoord, voor anderen is het een volledig nieuwe term. Je herkent de volgende situatie vast wel: jij bent op zoek naar een bepaald product, zoekt hier 5 minuten naar maar staakt daarna om wat voor reden dan ook je zoektocht. Een dag later krijg je plots advertenties te zien van hetzelfde of soortgelijke producten. Dat is wat retargeting is. Je reclames richten op mensen die al eerder interesse hebben getoond.

Uit onderzoek is gebleken dat wij mensen gemiddeld 7 keer(!) aan een bepaald product of dienst blootgesteld moeten worden voor we over gaan tot koop. Dat iemand je website verlaat is dus helemaal niet apart, wellicht was dit pas de eerste keer dat hij of zij met een dergelijk product in aanraking is gekomen. De behoefte om het product te willen helpen moet dan nog groter worden, en daar gaat wat tijd overheen. De consument moet eraan worden herinnerd dat dit echt hét product is dat zij nodig hebben.

Waarom jij gebruik moet maken van retargeting
En dan komt de concurrentiestrijd los. Want niet alleen jij wil die consument omzetten in een klant, je concurrenten willen dat ook. In de tijd die over het groeien van behoefte heen gaat moet jij ervoor zorgen dat je vooraan staat. De consument moet jou zien. Wanneer de behoefte groot genoeg is om over te gaan tot koop zal hij of zij voor jou als verkopende partij kiezen.

Als je retargeting dus niet toepast zullen de bezoekers die jouw website hebben bezocht uiteindelijk bij een andere partij de aankoop doen om de behoefte te vervullen. Net wat je wilt voorkomen. Zorg dus dat je de consument vanaf moment één dicht bij je houdt door middel van retargeting.

Feiten en cijfers.
In Nederland converteert slechts 3% van de websitebezoekers, dat betekent dat 97% je website zal verlaten zonder een aankoop te doen. Door te werken met retargeting kan je dus een grote groep bereiken en conversiepercentage laten stijgen. Een verdubbeling van je conversiepercentage kan een verdubbeling in je bedrijfsresultaat betekenen!

Uit onderzoek is gebleken dat:

  1. Retargeting het in 70% van de gevallen meer voor de hand liggend maakt dat bezoekers die je website in het verleden hebben verlaten om worden gezet in betalende klanten.
  2. Retargeting kan zorgen voor een stijging van 147% in je conversie wanneer het goed wordt ingevoerd.
  3. Retargeting erin kan resulteren dat er 500% meer naar jouw merk wordt gezocht.
  4. Als je het echt goed doet, je websiteverkeer met 700% kan stijgen.

Ben jij ook klaar om meer leads te genereren met je onderneming? Vraag nu je gratis training aan!

Dit artikel delen?

Share on facebook
Share on email
Share on linkedin
Share on whatsapp