Operatie Overkant: In 4 maanden compleet onafhankelijk van lead generatoren.

In een aantal maanden bouwen aan je onafhankelijkheid van leadgeneratoren. Bouw je eigen brug, neem afscheid van de schepen die jou voorzien van leads. Genereer je eigen leads door de brug te nemen.

Operatie overkant

Doel van onze missie

Connect By Media haar brug(gen) zijn speciaal ontworpen voor bedrijven in de duurzame sector. Denk hierbij aan isolatie, zonnepanelen, warmtepompen, kozijnen, waterontharders en zonneboilers.  Is jouw bedrijf in deze duurzame sector momenteel (volledig) afhankelijk van leadgeneratoren? Dan zul je ervaren dat je als bedrijf niet volledig de controle hebt over je leads. Operatie Overkant is dé oplossing!

Stel je voor: Momenteel bevindt jouw bedrijf zich op een eiland. Je bent omringt met vrachtschepen die jou willen voorzien van leads. Je zal jezelf namelijk afvragen: ‘Hoe kom ik met mijn isolatiebedrijf aan leads?’. Wekelijks meren vrachtschepen aan om jouw bedrijf te voorzien van leads. Deze leads zijn bijvoorbeeld opzoek naar zonnepanelen en vragen zich af: ‘Waar kan ik het best mijn zonnepanelen kopen?’. Eigenlijk weet je zelf ook dat je niet afhankelijk van deze “schepen” moet zijn, toch is dit de huidige situatie. Het betreft een kwestie van gemak. Met ‘Operatie Overkant’ bouwen we samen aan jouw brug naar het vasteland. Het vasteland is waar je als bedrijf van bijvoorbeeld warmtepompen wilt zijn. Hier bevinden zich geschikte leads voor jouw bedrijf. Je hebt een middel nodig om het vasteland te bereiken, zonder afhankelijk te zijn van een ‘schip’. Samen bouwen we een brug naar het vasteland, zodat jij de aanmeersteigers kunt afbreken én volledig in eigen beheer bent van je leads voor jouw isolatie- en installatiebedrijf.

Achterhaal

Het probleem.

Bedrijven en leads van lage kwaliteit, het is helaas een probleem. Deze leads raken bijvoorbeeld snel geïrriteerd als je ze opbelt, of je hebt er meer werk van dan dat ze voor jou als isolatiebedrijf opleveren. Verplaats je in de klant. Denk bijvoorbeeld aan: ‘Welk bedrijf kan het best mijn kozijnen plaatsen?’. Vaak moet eerst het probleem worden achterhaald met een vraag bij een klant. Deze leads met een lage kwalitatieve waarde worden door een externe leadgenerator op hun eigen website gegenereerd en vervolgens doorverkocht aan een aantal bedrijven in de duurzame sector. Deze slechte leads, voor bedrijven die bijvoorbeeld zonnepanelen plaatsen, kosten gemiddeld tussen de €15 en €25,-. Je bent in dit geval als bedrijf niets meer dan een uitvoerende partij en bouwt niet aan een band met jouw opdrachtgevers en naamsbekendheid. Je moet als bedrijf zelf leads genereren. 

Juist het belangrijkste aspect dat komt kijken bij een bedrijf bouwen ontbreekt in dit verhaal. Er wordt geen band met de lead opgebouwd. Als duurzame onderneming, is het belangrijk dat je inspeelt op kwaliteit en vertrouwen. Leads kunnen zoeken naar: ‘Hoe vind ik de beste aanbieder van zonnepanelen?’. Focus je op relaties, dan zal je zien dat leads automatisch een marketingkanaal voor jouw bedrijf gaan worden. Op deze manier genereer je leads voor je bedrijf uit de duurzame branche. En wie een goede naamsbekendheid heeft, komt aan meer klanten. Kortom, ben je met jouw bedrijf in de duurzame sector, zoals zonnepanelen en warmtepompen opzoek naar kwalitatieve leads? Focus je dan op duurzame relaties. 

Operatie Overkant

We doen het stap voor stap.

Fase 1: Plan + Strategie ontwikkelen

Alles begint met een plan. Zonder strategie blijft een plan een plan. Een strategie zorgt voor helderheid tijdens de uitvoering en weten waar je aan toe bent.

Fase 2: Strategie vertalen naar marketing kanalen

De exacte strategie moet vertaald worden naar de marketing kanalen. Ieder kanaal heeft haar eigen manier van taal. Taal maakt het benaderen van je doelgroep op elk kanaal uniek.

Fase 3: Optimaliseren & opschalen

Advertenties moeten geoptimaliseerd worden om continu resultaat te genereren. Op het moment dat je winstgevend bent is het tijd om op te schalen.

Operatie Overkant

Maak kennis met
de aanpak van
connect by media

Deel wat écht belangrijk is.

Stel je bent opzoek naar een nieuw product, maar je hebt het nog niet per direct nodig. Wat is dan het eerste dat je gaat doen?

Juist! Opzoek naar meer informatie in de winkel.

Ook jouw huidige websitebezoekers kent maar een klein percentage dat al direct weet wat zij nodig hebben en dus een offerte bij jouw bedrijf aanvraagt.

Het grootste gedeelte van je websitebezoekers zit nog niet in deze fase. Zij moeten eerst overtuigd worden met extra informatie waar zij naar op zoek zijn. Zij zoeken bijvoorbeeld naar: ‘Welk isolatiemateriaal is geschikt voor een twee-onder-een-kapwoning?’. Op deze manier genereer je kwalitatieve leads voor jouw bedrijf.

Bied je grootste bezoekersaantal van je website iets laagdrempeligs aan, waardoor jouw bedrijf alsnog hun gegevens krijgt in ruil voor passende informatie. Denk hierbij aan bijvoorbeeld een brochure waarin je informatie verstrekt over jouw bedrijf, zoals een beschrijving van een stappenplan alvorens het plaatsen van een zonneboiler. Hierdoor genereer je meer kwalitatieve leads voor jouw duurzame onderneming!

Richt je website informatief in en niet commercieel. Een commerciële website werkt alleen als je websitebezoekers en/of leads klaar zijn voor deze fase.

Van websitebezoeker naar klant.

Alles begint op de website van jouw isolatiebedrijf. De informatie die voor je potentiële klant van je bedrijf relevant is moet hier worden gegeven. Te denken valt aan het aanvragen van een brochure, zodat de lead zijn/haar contactgegevens achterlaat. Ook kan er worden gedacht aan het bieden van tips voor de lead.

Vanaf het moment dat de potentiële klant van bijvoorbeeld jouw isolatiebedrijf deze gegevens heeft achtergelaten, is het een lead geworden. Connect By Media raadt aan om een aantal dagen later te mailen met extra informatie bovenop het document dat door de lead is aangevraagd. Op deze manier worden de meeste vragen van de lead voor jouw bedrijf beantwoordt. Dit is effectief voor het bouwen van een band met de lead.

De lead krijgt in elk contactmoment de mogelijkheid om een kennismakingsgesprek in te plannen met jouw bedrijf. Leads worden dus in elke fase warmer en warmer gemaakt. Dit zorgt ervoor dat jij nooit meer een koude lead hoeft op te volgen en dus enkel nog naar warme leads hoeft te bellen. Deze warme leads kennen je namelijk al en willen meer van je weten. Op deze manier haal jij met jouw bedrijf het beste uit de leads!

Wat we van je verwachten tijdens

Operatie overkant.

Operatie Overkant is geen sit back and watch thema. Jij gaat ook aan de slag. Je denkt mee, je bent gemotiveerd en je hebt vertrouwen in het proces. Winnen doen we samen, niet alleen. 

Vertrouwen
100%
Geduld
100%
Gemotiveerd
100%
Inzet
100%

Ons team staat voor je klaar.

Mika Karthe

Eigenaar / Marketing Strateeg

Thijs Maalderink

Marketing Specialist

Bibi Telleman

Marketing Specialist

Jelle Wijers

Video Editing Specialist

Koen van Hooren

Copywriting Professional

Sagar Paul

Grafisch Designer

Max Freriks

Video Creator Professional

Job Raben

Video Creator Professional

Samen bouwen we aan jouw succes.

Maak kennis met Melvin.

Enkele tevreden klanten

Zij bouwen aan hun eigen brug.

Stuk voor stuk zijn dit duurzame isolatie- en installatiebedrijven met klasse, passie voor hun vak en niet te vergeten; een missie. Deze bedrijven bouwen momenteel aan hun eigen brug(gen). Waar sommige isolatie- en installatiebedrijven bouwen aan de fundering van hun eerste brug, zijn anderen al bezig met de aanbouw van hun tweede.

Wanneer begin jij met de bouw van je brug?

Meer weten over operatie overkant?