Met welk budget kan ik beginnen met Facebook
Ads?

Mika op trap

Mika Karthe

Leestijd - 5 min

Share on facebook
Share on email
Share on linkedin
Share on whatsapp

Adverteren op Facebook kan zorgen voor een groei in het bedrijfsresultaat van jouw organisatie. Ook doelstellingen als een grotere mailinglijst opbouwen, meer engagement op de socials en dergelijke kunnen worden verwezenlijkt door middel van het adverteren op Facebook. De vraag die iedere ondernemer of adverteerder zichzelf stelt voor hij of zij gaat adverteren is: met welk budget kan ik beginnen met Facebook Ads?

In dit blog gaan wij je op die vraag antwoord geven. We duiken zoals gewoonlijk de diepte in, want hoeveel budget je nodig hebt heeft met verschillende factoren te maken. Na het lezen van dit blog weet jij hoeveel je ongeveer kwijt zult zijn aan het adverteren op Facebook voor jouw isolatiebedrijf.

“Per advertentieset is het aan te raden om Facebook minimaal €10,- per dag te geven als budget. Dit komt dus uit op ongeveer €300,- per maand.”

Een duidelijke richtlijn
Voor de snelle lezers onder ons, je hebt geluk. Het antwoord waar je naar zocht geven we niet voor niets al vooraan in ons blog, maar de kennis die we na dit blok delen is minstens zo waardevol. Eigenlijk nog waardevoller, want weten waaruit je kosten bestaan is een van de elementen voor een succesvolle onderneming.

Per advertentieset is het aan te raden om Facebook minimaal €10,- per dag te geven als budget. Dit komt dus uit op ongeveer €300 per maand, soms wat meer, soms wat minder. Op die manier hebben je advertenties voldoende bereik om ervoor te zorgen dat je gewenste resultaat wordt behaald. Natuurlijk kan je advertentiebudget nog zo hoog zijn, de advertentie zelf moet ook goed zijn. Om erachter te komen wat een werkende en goede advertentie is voor jouw isolatiebedrijf moet er worden getest.

Testfase
Dat brengt ons met een bruggetje direct naar het volgende blok. We gaan nu wat dieper in op de kosten. Want waaruit bestaan de advertentiekosten? We beginnen vanzelfsprekend bij het begin: de testfase. Als je ons blog ‘hoe schrijf ik relevante advertenties’ hebt gelezen, weet je dat je niet altijd direct een goede advertentie hebt gecreëerd. Het kost tijd en testfases om tot een goedwerkende en converterende advertentie te komen.

In de testfase kunnen we verschillende advertenties gaan testen. Het campagnedoel moet vanzelfsprekend bij de advertenties hetzelfde zijn, maar de look-and-feel kan verschillen. Wellicht werkt een afbeelding van een medewerker die aan het isoleren is wel beter dan een foto van de werkbus. Om erachter te komen welke teksten, afbeeldingen, knoppen en dergelijke het beste werken, wordt er getest. Veelvuldig getest wel te verstaan.

Waar meerdere advertenties naast elkaar lopen, moeten deze natuurlijk ook allemaal worden voorzien van een advertentiebudget. Om die reden kan het adverteren in de testfase om wat meer budget vragen dan wanneer de ‘winnende’ advertentie is gevonden. 3 advertenties die elk €10 per dag advertentiebudget nodig hebben kosten samen meer dan 1 advertentie met een budget van €10.

Uiteindelijk is het testen en de investering het allemaal waard. Je werkt namelijk naar een advertentie toe die aanslaat en perfect converteert. Deze verdient het budget binnen no-time weer terug en zal uiteindelijk ontzettend winstgevend zijn. Hoe winstgevend, dat ligt aan het doel van je campagne.

“Wil jij met jouw isolatiebedrijf direct de aandacht op je vestigen op onlinegebied? Kies dan voor carpet bombing.”

Campagnedoel en advertentiebudget
Om maar direct door te gaan over een volgend belangrijk aspect: het doel van je campagne. Hierbij is het niet per sé zo dat een bepaalde campagne om meer advertentiebudget vraagt dan een andere, alleen de opbrengsten kunnen wel verschillen.

Wanneer jij ervoor wil zorgen dat meer mensen zichzelf bewust worden van het feit dat je huis isoleren een slimme optie is, en je dus wil informeren, is het lastig om te definiëren hoeveel de campagne daadwerkelijk heeft opgeleverd. Je doel is niet om mensen direct naar een aanvraag te leiden, maar enkel informatie te geven. Je creëert hiermee een gunfactor, waardoor de kans dat mensen voor jullie als isolator kiezen toeneemt, maar het direct effect meten is lastig.

Als het doel van de campagne converteren is gaan jullie ervoor zorgen dat er wordt geadverteerd om mensen de dienst aan te laten vragen. Door middel van de Facebook pixel kan er worden gemeten hoeveel mensen er daadwerkelijk hebben geconverteerd.

Omdat niet iedere campagnedoelstelling zorgt voor directe verkopen of aanvragen is het belangrijk om dit mee te nemen in je besluit. Heb je slechts een klein bedrag over aan de maand om te investeren in Facebook Ads? Dan is het logisch dat je hier direct wat voor terug wilt zien, waardoor je voor ‘converteren’ als campagnedoel kiest.

Meer weten over de Facebook Pixel? In onze ‘wat is een Facebook Pixel’ lees je hier alles over!

Carpetbombing: veel resultaat, hogere advertentiekosten

Wil jij met jouw isolatiebedrijf direct de aandacht op je vestigen op onlinegebied? Kies dan voor carpet bombing. Met carpet bombing adverteer je met een video en laat je deze aan ontzettend veel mensen zien, zodat iedereen direct op de hoogte is van jullie aanbod.

Jij bent eigenaar of onderdeel van een isolatiebedrijf, ook dan kan carpet bombing een uitstekende keuze zijn. Jullie kunnen een van jullie medewerkers in een video laten uitleggen waarom het isoleren van je huis een goed plan is. Hoe gaan jullie te werk? Binnen wat voor periode wordt een heel huis geïsoleerd? Dit en meer kan door een video worden uitgelegd.

Een dergelijke campagne kost echter wel wat meer dan een standaard advertentie. Dit komt door het enorme aantal mensen dat bereikt wordt, je ‘bombardeert’ een bepaalde omgeving met jullie video. Deze omgeving kies je overigens zelf. Voor een carpet bombing campagne moet je op een budget rekenen van minimaal €100,- per dag.

Zo zie je maar dat aan verschillende soorten campagnes verschillende prijskaartjes hangen. Zorg dat je vooraf een duidelijk doel voor ogen hebt en daarna inventariseert met welke campagne dit doel het beste kan worden bereikt.
 
CBO-campagne

En dan nog de CBO-campagne. CBO staat voor Campain Budget Optimization = het maximale uit je budget halen. Een CBO Campagne is daarom goed te gebruiken wanneer je wilt achterhalen welke doelgroep het beste aanslaat op je advertenties. Het verschil met een normale advertentie, waar je het budget per doelgroep spendeert, is dat je bij een CBO-campagne een budget aan de totale campagne geeft. Facebook gaat dit bedrag zelf verdelen over de best presterende advertenties.

Omdat Facebook zelf het budget uitgeeft aan de best werkende advertenties loop je minder risico. In plaats van budget instellen op advertentieniveau stel je nu budget in voor de gehele campagne
 
Opschalen
Wanneer je door de testfase heen bent gekomen en je hebt je winnende advertentie gevonden, kan je ervoor kiezen om op te gaan schalen. De €5,- minimaal budget die in het begin werd genoemd is niet voor niets een minimum. In principe werkt Facebook als volgt: hoe meer geld jij in een winnende advertentie stopt, hoe meer eruit kan worden gehaald

Wanneer je je winnende advertentie dus op een budget van €5,- laat staan zullen de resultaten niet stijgen maar gelijk blijven. De verdiensten van de campagne zullen bijvoorbeeld al flink stijgen wanneer het budget wordt verhoogd naar €10,- per dag.
 
Conclusie

Zoals je hebt kunnen lezen is het advertentiebudget afhankelijk van meerdere factoren. In welke fase zitten jullie met betrekking tot het adverteren op Facebook, welke campagne doelen kiezen jullie en wordt er opgeschaald of niet?

Het benodigde bedrag voor het draaien van Facebook ads ligt op minimaal €150,- tot €200,- per maand. Wil jij er voor jouw isolatiebedrijf echt een succes van maken? Dan is het slim om er meer in te investeren.

Last but not least: houd in het achterhoofd dat jij de betalende klant bent voor Facebook. Adverteerders zijn de grootste inkomstenbron en daarom ontzettend belangrijk. Facebook zal daarom altijd ontzettend haar best doen om de beste resultaten voor jou te verwezenlijken. Hoe meer je erin stopt, hoe meer eruit te halen is!
 
Ontdekken hoe jij zelf leads binnen kan halen voor jouw isolatiebedrijf? 

Klik hier om een vrijblijvend gesprek aan te vragen!

Dit artikel delen?

Share on facebook
Share on email
Share on linkedin
Share on whatsapp