Marketing
Funnel

Een marketing funnel is als het afpellen van een banaan. Hoe meer lagen je verwijdert, hoe dichter je bij de kern komt. Die kern, dat zijn de consumenten die je wil bereiken.

Funnel Header

Wat is een Marketing Funnel?

Met een marketing funnel brengen we potentiële klanten, nadat zij zelf contact hebben opgenomen, in aanraking met jouw product. Dit kan bijvoorbeeld een inschrijving voor de nieuwsbrief of een e-book zijn. Zij komen vervolgens figuurlijk gezien in een trechter terecht, deze noemen we de funnel. Binnen deze funnel bouwen we verschillende contactmomenten, waardoor de consument vertrouwd raakt met jouw merk. Wanneer het vertrouwen groot genoeg is en de consument vaak genoeg met het merk is geconfronteerd, kan er worden gevraagd om een aankoop. Geen zorgen: dit proces wordt volledig geautomatiseerd!
Ik wil ook meer klanten! Doe mij ook zo’n funnel!

Marketing Funnel

Hoe werkt een Marketing Funnel?

Op het moment dat een consument op je mailinglijst terechtkomt, zit deze in principe al in een bepaald stadium. Deze stadiums kunnen we onderverdelen in 3 categorieën: koud, lauw of warm. Als het een koude lead betreft, moeten we deze lead op zien te warmen. Dit kan gedaan worden door waardevolle content toe te sturen, we noemen dit ook wel een value-first strategie. Op deze manier krijgt de lead een beeld van jou, je bedrijf en expertise.

Consumenten kloppen het liefst aan bij deskundigen, dat is ook de reden dat je bij een kwaaltje naar de dokter gaat. Jij moet die deskundige worden binnen jouw vakgebied, en daar gaan wij samen voor zorgen.

Bij een lauwe of warme lead is het proces in principe hetzelfde, alleen heeft deze minder overtuiging nodig om over te gaan tot actie. Uiteindelijk moet de lead een proces hebben doorlopen wat hem of haar over de streep moet trekken om bij jou een aankoop te doen of een afspraak in te plannen.
Ik wil meer in-control gaan worden.

Know, Like & Trust

Door de contactmomenten bouwen we onbewust een relatie op met de lead. Deze raakt vertrouwd met jouw merk en product, waardoor zij deze liever bij jou afneemt. We kopen nu eenmaal sneller bij iemand die we al vertrouwen. Door de content die toegestuurd wordt zal de lead uitkijken naar iedere nieuwe mail, deze zijn namelijk stuk voor stuk waardevol. Na verloop van tijd werken we naar het einde van de trechter toe, met als uitgangspunt het laten uitvoeren van een gewenste actie.
Ook je bedrijf exponentieel laten groeien? Werk met een marketing funnel!

Waarmee kunnen we je helpen?

Content schrijven

De mails voor de funnel schrijven wij voor je, het enige wat we van jou vragen is bestaande content. Op basis van deze content schrijven wij ijzersterke mails, waardoor de funnel zal converteren. Deze wordt vervolgens geautomatiseerd, hierdoor heb jij er geen omkijken meer naar. Een kind kan de was doen!

Funnel bouwen

Zodra wij de benodigde content hebben ontvangen beginnen we direct aan de bouw van de marketing funnel. Door onze ervaring weten we wat wel en wat vooral niet werkt, zo wordt iedere funnel een succes.

Leads genereren

De funnel is opgebouwd en klaar voor gebruik. In deze fase gaan we de consument naar de funnel lokken. Zodra iemand in de funnel terecht is gekomen doen de ijzersterke mails de rest. Sit back and enjoy!

Wil jij ook gebruikmaken van een marketing funnel?

Voor letterlijk ieder bedrijf kan een marketing funnel worden opgezet. Wil jij ook je aantal klanten exponentieel laten groeien? Met een marketing funnel van Connect By Media automatiseer je het gehele proces!