Word als duurzaam installatiebedrijf onafhankelijk van leadgeneratoren

Meer in control zijn over leads die binnenkomen.

Manieren om je eigen leads mee te gaan genereren.

Werken aan een duidelijke opvolgstrategie.

Verhoog je huidige conversie.

Stapel Brochure

Ben je momenteel afhankelijk van (grote) leadgeneratoren?

Je bent niet in control.

Wanneer je niet in control bent, heb jij als duurzame onderneming geen grip op bijvoorbeeld de kwaliteit van leads. Je zal het moeten doen met de leads die je krijgt aangeleverd. Dit kan ook anders! Je kunt meer in control zijn door je eigen leads binnen te gaan halen. Jij bepaalt hoe warm de leads moeten zijn en wat je vervolgens met deze kwalitatieve leads gaat doen. De binnengehaalde leads zijn namelijk in het bezit van jouw duurzame installatiebedrijf.
Ik wil meer in control zijn.

Leads zijn niet door je eigen kanalen binnengehaald.

Leads worden binnengehaald door de ‘marketing’ van de leadgenerator zelf. Vervolgens worden deze binnengehaalde leads verkocht aan geïnteresseerde bedrijven. Hoe zou het zijn als je zelf leads zou binnenhalen met jouw duurzame installatiebedrijf? Hierdoor is het veel eenvoudiger om met een lead in gesprek te gaan. De lead heeft namelijk al kennis met jou als bijvoorbeeld zonnepanelenaanbieder gemaakt.
Ik wil zelf leads gaan binnenhalen.

Leads zijn niet warm genoeg gemaakt.

Leads worden uitsluitend binnengehaald, maar zijn veelal niet van kwalitatieve waarde. Welke lead zou sneller binnengehaald worden? Een lead die uitsluitend is binnengekomen via een Facebook ad, of een lead die is binnengekomen via een Facebook en daarna nog veel aanvullende informatie heeft gekregen? Uiteraard die laatste groep leads. Daar draait het tegenwoordig om, informatie delen die pijnpunten/vragen bij de lead wegnemen. Zo genereer je als onderneming in de duurzame sector meer relevante leads.
Ik wil leren kwalitatieve leads binnen te halen.

Je bouwt geen eigen database op.

Met een externe leadgenerator bouw je geen database op voor jouw bedrijf in bijvoorbeeld waterpompen. Je hebt geen controle over leads die zijn aangeleverd. Je dient een systeem te hebben waar al je leads op één plek staan en jij dus in control bent op alle leads die door jou zijn binnengehaald. Jij bepaalt wanneer je een e-mail stuurt en hoe je dat doet. Dat is het voordeel van een eigen database voor jouw duurzame isolatie- en installatiebedrijf!
Ik wil een eigen database opbouwen.

Mika Karthe

Mika Karthe

Vaak als ik met eigenaren van duurzame bedrijven om tafel zit merk ik dat zij behoorlijk afhankelijk zijn van grote leadgeneratoren. Maandelijks koop je als duurzame onderneming voor een paar duizend euro aan leads bij deze generatoren. Ik ben van mening dat leads, die via je eigen kanalen en funnels binnenkomen, vele malen kwalitatiever zijn.

De lead bouwt namelijk echt een band met jou en je isolatiebedrijf op. Een lead die kwalitatief goed is en converteert naar een klant, dat is waar het om draait, toch?

De afgelopen 2 jaar heb ik mij volledig gespecialiseerd in de particuliere isolatiebranche en onlangs uitgebreid naar de volledige duurzame woningsector. Een goede marketingstrategie zorgt voor leads aan de voorkant. Een goede marketing funnel zorgt voor leads die zelf een afspraak bij je willen inplannen aan de achterkant. Dit proces kunnen we dan ook in zijn geheel automatiseren zodat je alleen nog naar concrete leads hoeft te bellen. Hiermee verkrijg jij meer klanten voor jouw bedrijf in de duurzame branche.

Er komen meer voordelen bij kijken dan je denkt.

Meer in control zijn over leads die binnenkomen.

Werken aan je eigen marketingkanalen.

Werken aan een duidelijke opvolgstrategie.

Onafhankelijk van leadgeneratoren.

Voorstel pagina Brochure