Online Marketing Tools

Mika op trap

Mika Karthe

Leestijd - 10 min

Share on facebook
Share on email
Share on linkedin
Share on whatsapp

Een Facebook Pixel is een stukje code die je gratis op je website kunt plaatsen. Met dit stukje code ben je in de gelegenheid om meer te weten te komen over jouw doelgroep. Door de Facebook Pixel goed te configureren ben je in staat om je doelgroep te meten en te optimaliseren om zo de beste resultaten uit je advertenties te halen.

Na het plaatsen van de Facebook Pixel op je website moet de Pixel natuurlijk wel gevuld worden met data (websiteverkeer). Dit is erg belangrijk anders kan de Facebook Pixel geen data in kaart brengen. Wat de Facebook Pixel allemaal bij kan houden op je website is het volgende:

  • Websiteverkeer
  • Welke doelgroep komt er op jouw website
  • Hoelang bevindt de bezoeker zich op jouw website
  • Wat vind de bezoeker interessant
  • Klik gedrag van de bezoekers

Op basis van deze data kun je jouw websitebezoekers remarketen. Dit betekent dat je jouw websitebezoekers die in eerste instantie niks van je hebben gekocht een terugkerende advertentie kunt laten zien om alsnog een product of dienst van je af te nemen. Remarketing advertenties zijn de sterkste advertenties die je kunt inzetten. Dit komt omdat de websitebezoekers je al kennen. Ze zijn op je website geweest en hebben er een beetje rondgesnuffeld.

“Retargeting is een erg goede manier om jouw website bezoekers die je website hebben bezocht, maar niks hebben gekocht terug te sturen naar jouw website om alsnog jouw dienst of product te kopen.”

Doordat de Facebook Pixel nu wordt ingeladen met data, ben je in de gelegenheid om je eigen doelgroepen te creëren. Dit kun je op 3 manieren doen. 

Aangepaste doelgroep
Hierbij kan er een doelgroep worden aangemaakt op basis van het websiteverkeer. Er wordt een lijst van mensen gemaakt die jouw website hebben bezocht. Deze mensen kunnen via een Facebook-advertentie weer benaderd worden, ook wel remarketing genoemd. Er kan ook een klantenbestand, een lijst op basis van app-activiteit en een lijst op basis van betrokkenheid op Facebook worden toegevoegd.

Vergelijkbare doelgroep
Bij de vergelijkbare doelgroep kan er een doelgroep aangemaakt worden met nieuwe klanten. Op basis van interesses van de huidige websitebezoekers die worden gemeten via de Facebook pixel kan er een doelgroep worden aangemaakt met nieuwe potentiële klanten.

Opgeslagen doelgroep
Bij de opgeslagen doelgroep kan de doelgroep gemaakt worden voor jouw advertentie, dit kan op basis van de vergelijkbare en aangepaste doelgroep. Hierbij kan weer verder worden gefilterd op locatie, leeftijd, demografische gegevens, gedrag en interesses.

Voordelen van de Facebook Pixel op een rij.

  1. Websitebezoekers kunnen opnieuw benaderd worden via Facebook en Instagram.
  2. Je kan nieuwe klanten vinden via de vergelijkbare doelgroep.
  3. Conversie uit Facebook kan worden bijgehouden.
 
Ik raad je aan om de Facebook Pixel direct op je website te plaatsen als je dit nog niet hebt. Mocht je wellicht eens willen gaan adverteren op Facebook, dan heb je in ieder geval al data verzameld waar je wat mee zou kunnen doen in je toekomstige advertenties.

Dit artikel delen?

Share on facebook
Share on email
Share on linkedin
Share on whatsapp