Apple blokkeert advertentie functies Facebook?

Mika op trap

Mika Karthe

Leestijd - 5 minuten

Share on facebook
Share on email
Share on linkedin
Share on whatsapp

De onlinemarketing wereld stond even op zijn kop. Apple kwam namelijk met nieuws waar iedereen die gebruik maakt van het adverteren via Facebook van schrok. Logisch, maar geen paniek: je leest hier alles wat je moet weten over de nieuwe iOS 14 update.  

Het begint allemaal met een stukje privacy, wat de laatste jaren sowieso het punt van discussie is geweest wanneer het over Facebook ging. Vele rechtszaken later is er, gelukkig, niet al te veel veranderd op het gebied van gebruikservaring. Apple heeft aangekondigd de privacy van haar gebruikers erg belangrijk te vinden en daarom verschillende dingen te veranderen. 

De gevolgen
Waar het om draait is dat softwareontwikkelaars van Apple toestemming moeten gaan vragen voor het delen van gegevens met derden. We horen je al denken: ‘maar Facebook gebruikt die gegevens toch zelf?’, wat deels waar is. Maar wanneer jij als adverteerder een advertentie plaats, adverteer je ook direct bij apps die aangesloten zijn bij Facebook. Dit noemt men het ‘audience network’, en dat gaat een stuk moeilijker worden. De gegevens mogen namelijk niet meer zonder toestemming worden gedeeld. Door deze verandering kan jij een terugval van 60% verwachten in je advertentieresultaten. 

“Ook hier geldt: stilstand is achteruitgang. Zorg dat je jezelf goed voorbereid zodat je mogelijk verlies in weet te perken.”

Wat jij er tegen kan doen
Zoals altijd vindt Facebook ook hier waarschijnlijk wel een oplossing voor. Dat hebben ze bij tegenslagen in het verleden gedaan, en de verwachting is dat de creatives in Sillicon Valley nu ook weer hard aan de slag zullen gaan. Maar wat jij tot die tijd kunt doen om nog steeds de gewenste resultaten te behalen is het volgende:

Je advertentiesets optimaliseren
Het aantal conversiegebeurtenissen wordt teruggeschroefd naar 8 stuks. Om die reden is het belangrijk om je sets te optimaliseren, zodat jij uit deze 8 stuks het maximale rendement kan halen. Diegene die niet meer kunnen worden weergegeven, omdat ze bijvoorbeeld niet geoptimaliseerd zijn, worden gepauzeerd. Ook hier geldt: stilstand is achteruitgang. Zorg dat je jezelf goed voorbereid zodat je mogelijk verlies in weet te perken. 

Je domein verifiëren, en wel nu!
Wie zijn domein geverifieerd heeft, krijgt meer opties voor bewerkingen. Wanneer je adverteert weet je hoe belangrijk deze bewerkingsmogelijkheden zijn, er moet namelijk soms wat verandert worden om het beste resultaat uit een campagne te persen. Om die reden wordt er geadviseerd om je domein direct te verifiëren. 

Conversiegebeurtenissen zelf rangschikken
Zoals eerder vermeld krijg je vanaf de iOS 14 update slechts 8 conversiegebeurtenissen. Om die reden is het belangrijk om alle gebeurtenissen die het belangrijkst zijn voor jouw organisatie aan te zetten. Dit doe je in je dashboard (gebeurtenisbeheer), waar je ook je Facebook Pixel terugvindt.  

De update in het kort.

  1. Apple gaat toestemming vragen om gegevens aan derden te mogen delen. De gebruiker kan hier geen akkoord voor verlenen, waardoor jouw advertentie beperkt wordt in bereik. (tot 60% volgens Facebook zelf)
  2. Er zijn bepaalde dingen die je direct kunt doen om je terugval in advertentieresultaten te beperken.
  3. Connect By Media is specialist en heeft ook hiervoor een gepaste oplossing.
Laat Connect By Media het voor je overnemen.
Is het voor jou allemaal wat te ingewikkeld geworden sinds de iOS update? Dat begrijpen wij helemaal. Het spelletje is lastiger, maar des te leuker geworden voor diegene die het snappen. Laten wij nu net dé partij zijn die dit spelletje goed onder de knie hebben. Neem contact met ons op, wij maken van jouw advertentiecampagnes ook in 2021 een succes!

Dit artikel delen?

Share on facebook
Share on email
Share on linkedin
Share on whatsapp